loading
31/05/2022

Briga o kovrčavoj kosi: svilena jastučnica i dosljedna njega

Briga o kovrčavoj kosi: svilena jastučnica i dosljedna njega

Kod prirodno kovrčave kose je daleko najvažnije od svega da bude – zdrava. Kada je kosa dovoljno nahranjena, elastična i hidratizirana, tada možemo govoriti o lijepim, kvalitetnim kovrčama. Međutim, kako doći do toga da je prirodna kovrčava kosa definirana, ali podatna? Zdrava, ali obojana? Mekana, ali volumiozna? Pročitajte u nastavku!

Pranje i njega kovrčave i zdrave kose koja nije presuha

Kao prvi i uvodno korak uvijek koristimo Kérastase Curl Manifesto kupku kojom se kosa pera dva puta i nikada se ne raščešljava češljem – koristimo samo prste kako bismo kosu lagano raščešljali. Da bismo iz kose izvukli vlagu, koristimo laganu, tanku, pamučnu majicu ili fini, nježni ručnik u koji zamatamo kosu. Nakon što smo izukli vodu iz vlasi, na kosu stavljamo Kérastase Curl Manifesto masku i to od korijena kose do vrhova: maska stoji na kosi nekoliko minuta, a kosu ni tada ne češljamo. Nakon nekoliko minuta maska se lagano ispire mlakom vodom do pola, ali ne u potpunosti – a kosu ponovno zamatamo u pamučnu majicu i nastojimo je ispod “pamučnog turbana” držati barem pola sata.  

Nakon što vlažnu kosu raspustimo, na nju stavljamo Kérastase Curl Manifesto sprej za refresh koji je lagana vodica tj. emuzija i fino, lagano penetrira u vlas te izjednačava njenu strukturu (npr. nahrani suhe vrhove kako bi se kovrčali na isti način kao i ostatak kose). Sljedeći korak je Kérastase Curl Manifesto krema, a naposljetku stavljamo i  Authentic Beauty Concept Amplify Mousse te kosu sušimo difuzorom. Ovim postupkom dobivamo nevjerojatno nježne, nahranjene i definirane kovrče.

Pranje i njega kovrčave suhe kose

U ovoj situaciji koristimo sličnu, ali malo drugačiju tj. prilagođenu formulu. Ponavljamo: Kérastase Curl Manifesto kupka + Kérastase Curl Manifesto maska koju ispiremo do pola, ne potpuno. Nakon toga, slijedi isprobani i nama omiljeni trik koji koristimo u našem salonu: na dlan stavljamo Kérastase Curl Manifesto gel kremu koji miješamo s Authentic Beauty Concept Replenish balmom i apliciramo na cijelu dužinu (a po potrebi dodajemo i  L'Oréal Professionnel Tecni.Art Fix Max gel).

Kosu lagano raščeljavamo sa širokim češljem i lagano je zakovrčamo dlanovima te sušimo difuzorom ili na zraku. U ovoj će situaciji te kovrče biti čvrste i elastične, poput federa, ali kosa neće biti nimalo kruta, već naprotiv. Kovrče se mogu lagano razdvajati jer su vrlo podatne i meke. Tu definiranu podatnost daju upravo kombinacija maske, balma i gela koju doista obožavamo i često koristimo, a i naše klijentice su zaljubljene u ovaj spoj.  

Što nakon izlaska iz salona?

Njega i definicija prirodno kovrčave kose doma nije problem: preporučujemo ujutro, nakon obavljene jutarnje higijene, kosu za početak pošpricati toplom vodom koju smo stavili u špricu. Nakon toga, na kosu stavljamo Kérastase Curl Manifesto sprej za refresh ili malo kreme. To je rutina koju možete koristiti više puta dnevno. Ova preporuka posebno ide onim klijenticama koje u svakom trenutku žele imati lijepe i definirane prirodno kovrče, pogotovo sada ljeti kada je vruće i dodatan refresh je apsolutno dobrodošao. 

Na kraju, najvažniji od svih savjeta – koristite svilene jastučnice i gumice za kosu. To omogućuje kosi da se manje petlja i da ne puca zavezana. Zahvaljujući glatkoj svilenoj teksturi, kosa klizi preko nje te ima puno manje šanse da se probudite sa zapetljanom kosom. 

Volite i njegujte svoju autentičnost i posebnost, brinite o svojim prirodnim kovrčama. 

Posjetite nas i  dođite na besplatnu dijagnostiku te konzultacije kako bismo Vašu kosu vidjeli uživo i u skladu sa stvarnim stanjem preporučili optimalne proizvode i tretmane. Najava nije potrebna, a konzultacije traju 10-15 minuta.

Natrag